Home / Blog / Verfraai je interieur met raamdecoratie die privacy biedt

Verfraai je interieur met raamdecoratie die privacy biedt

Ramen zorgen voor een heerlijke lichtinval, maar kunnen ook je privacy verminderen. Gordijnen bieden een eenvoudige oplossing, maar er zijn veel meer mogelijkheden om inkijk te voorkomen zonder het licht buiten te sluiten. In deze blog delen we diverse opties voor raamdecoratie die zowel privacy bieden als zorgen voor voldoende daglicht.

Plissé gordijnen voor extra privacy

Plisségordijnen zorgen voor een elegante en sfeervolle ambiance in je huis. Daarnaast zijn deze gordijnen ook erg functioneel. Met deze veelzijdige gordijnen behoud je je privacy, terwijl je toch optimaal van het daglicht kunt genieten. 

Met een lichtdoorlatend plisségordijn kun je het licht eenvoudig filteren, zodat je kunt genieten van de prachtige lichtinval zonder direct in de zon te kijken. Bovendien kunnen plisségordijnen uitgevoerd worden met een top-down/bottom-up systeem.

Bij dit systeem wordt de stof strak gespannen tussen twee koorden, waardoor je het gordijn met handgrepen kunt bedienen in plaats van met een bedieningskoord. Je kunt het gordijn op elke gewenste hoogte laten hangen. Wil je genieten van de ochtendzon zonder pottenkijkers? Dan kun je het gordijn naar beneden laten zakken, waardoor er boven een open ruimte ontstaat. Zo kunnen mensen van buiten niet naar binnen kijken, terwijl jij wel volop van de ochtendzon geniet.

Verduistering

Plisségordijnen zijn er in de volgende niveaus van verduistering:

  • Niet tot half verduisterend (plissé): enkele stof, beide zijden in dezelfde kleur
  • Half verduisterend (honingraat plissé): dubbele stof, voorzijde in kleur / achterkant wit
  • Half tot driekwart verduisterend (honingraat plissé full tone): dubbele stof, beide zijden in dezelfde kleur
  • Geheel verduisterend (honingraat plissé): dubbel stof, voorzijde in kleur / binnenzijde aluminium / achterzijde wit


Maatwerk jaloezieën voor optimale privacy

Een groot voordeel van jaloezieën is dat je de lamellen kunt kantelen om zowel de inkijk als de lichtinval naar wens te regelen. Door de lamellen te kantelen, kun je de lichtinval beperken en meer privacy creëren. Wil je zowel voldoende daglicht als privacy? Kantel de lamellen dan half. Zo voorkom je directe inkijk, terwijl je zelf goed van binnen naar buiten kunt kijken.

Kies je voor houten jaloezieën, dan kun je variëren op basis van de houtsoort. Bamboe biedt een natuurlijke uitstraling, terwijl essenhout wordt geassocieerd met kwaliteit en exclusiviteit. Op deze manier kun je de jaloezieën helemaal naar jouw smaak aanpassen.

Soorten jaloezieën: Horizontaal en Verticaal

Er zijn twee soorten jaloezieën: horizontale en verticale. Horizontale jaloezieën zijn beschikbaar in aluminium en hout, terwijl verticale jaloezieën meestal van stof zijn gemaakt. Bij beide typen kun je de lamellen kantelen om de gewenste lichtinval en privacy te bereiken.

Persoonlijk advies

Heb je liever persoonlijk advies? Wil je graag diverse opties bespreken of ben je gewoon benieuwd wat de juiste oplossing is voor jou situatie? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk en professioneel advies.